TINAS FOTOALBUM

Trewelyn Geraldine "TINA"

Född 1998-03-20

Egenskaper: intelligent, uttrycksfull, kaxig, kvick, smidig, ranghög och lite fin i kanten

Favoritsyssla: Sparka fotboll, bada bastu och gå långa promenader

 

Till Tinas Fotoalbum

Tina är en en mycket speciell hund. Hon är en sån där hund som man alltid drömt om och som man säkert bara får uppleva en gång i livet. Vår relation består av ömsesidig kärlek och respekt och vi trivs enormt bra med varandra.

Tina är äldst i gänget men är samtidigt piggast och lekfullast av dem alla. Tina har många speciella egenheter. Det bästa hon vet är att vara i Orsa på somrarna. Där får hon komma och gå precis som hon vill, dörren står alltid öppen. Hon kan sola, bada, leka och gå på upptäcktsfärd hur mycket hon vill. Hon försvinner oftast inte från tomten utan håller sig i närheten. Några gånger har hon försvunnit upp i skogen, men alltid kommit tillbaka nöjd och belåten efter bara någon timme eller så.

Lite då och då brukar Tina och Maja vara hos min pappa i Uppsala och hälsa på. De har så trevligt tillsammans och hittar på roliga saker såsom att gå på långpromenader, mata fåglarna, grädda pannkakor eller bara sitta på en parkbänk och titta på folk. Om jag säger "ska vi åka till morfar?" , så hoppar Tina jämfota av glädje!

En av hennes favoritsysslor är att sparka fotboll. Det går till så att någon sparkar iväg bollen. Tina springer efter allt vad hon orkar och försöker få stopp på den. Hon slänger sig efter och stupar ofta på näsan. När Tina väl fått stopp på bollen skäller hon som en galning tills någon kommer och sparkar iväg den igen. När någon sparkar boll med Tina är hon överlycklig och hon vill ha minst en match om dagen.

En annan sak som Tina tycker om att göra är att bada bastu. Hon hoppar upp på översta laven och lägger sig tillrätta på en handduk. När det blir för varmt går hon bara ut och svalkar sig i duschen och kommer sedan tillbaka till bastun och lägger sig igen. Sen vill hon ha handduk, innan hon kryper ner under täcket i sängen och sover gott. Hon tycker om att bada badkar också. Om man tappar upp badvatten till sig själv så får man se upp så att inte hon hoppar i. Det har hänt oräkneliga gånger att jag kommit in för att krypa ner i ett varmt och mysigt skumbad och hittar Tina redan sittandes i badet och njuter.